Logo Brik | Kleur wit | Color white | Colours blanc

Veelgestelde vragen (FAQ)

Algemeen

De Study Spaces openen enkel tijdens de blok- en examenperiode. De volgende editie start op 15 mei en loopt tot 30 juni! De openingsdagen en -uren verschillen per locatie. Gebruik de filteropties om jouw ideale blokplek te vinden.


Sommige Open Spaces zijn het hele jaar door geopend. Je herkent ze op de kaart aan het boekje. Op deze locaties moet je je niet aanmelden en/of registreren.

De Study Spaces zijn initieel opgericht voor studenten van:

 • Vrije Universiteit Brussel
 • Erasmushogeschool Brussel
 • Odisee
 • LUCA School of Arts
 • KU Leuven - campussen Brussel

Ook andere hogeschool- en universiteitsstudenten kunnen terecht in de Study Spaces. Belangrijk is om je te registeren met het officiële e-mailadres dat je van je instelling krijgt.


Zit je in het secundair onderwijs of volwassenenonderwijsDan kan je (zonder account) terecht in de Open Spaces. 

Een Study Space is enkel toegankelijk voor studenten van het hoger onderwijs (studenten die studeren aan een universiteit of hogeschool). Het is een afgesloten ruimte waar je enkel komt om in stilte te studeren. Om toegang te krijgen tot deze plekken, moet je een account aanmaken waarmee je in- en uitcheckt bij aankomst en vertrek. Zo is de bezettingsgraad altijd up-to-date!


Een Open Space is toegankelijk voor iedereen, ook niet-studenten. Het kan hier dan ook al eens wat drukker zijn. Er is geen inchecksysteem en je hebt dus ook geen account nodig om toegang te krijgen. Wil je écht zeker zijn dat er nog plaats is? Bel dan even naar het onthaal voor meer info!

Ja. Elke Study Space heeft gratis wifi. Vraag de code aan het onthaal of aan de toezichter. 

Drinken mag, eten niet. Heb je honger? Gun jezelf een pauze en ga even naar buiten.

Neen, de Study Spaces zijn stille studeerruimtes. Vraag aan de verantwoordelijke ter plaatse of er een ruimte is waar je even kan babbelen.

Registratie

Bij de aanmaak van je account moet je éénmalig je mailadres bevestigen. Sommige servers zijn helaas minder grote fan van de Study Spaces dan jij, en blokkeren deze bevestigingsmail. Check zeker je SPAM-box, als je ook daar niets vindt mail je best naar studyspaces@brik.be. Een Brikmedewerker zal je account dan handmatig verifiëren.

De Study Spaces zijn initieel opgericht voor studenten van:

 • Vrije Universiteit Brussel
 • Erasmushogeschool Brussel
 • Odisee
 • LUCA School of Arts
 • KU Leuven - campussen Brussel


Ook andere hogeschool- en universiteitsstudenten kunnen terecht in de Study Spaces. Belangrijk is om je te registeren met het officiële e-mailadres van je instelling. Lukt het toch niet? Dan zit de extensie van jouw e-mailadres mogelijks nog niet in onze databank. Stuur een mailtje naar studyspaces@brik.be en we helpen je verder!

Reservatie en check-in

Als je niet zal geraken op je reservatie dan annuleer je deze best op tijd.

Na 3 keer niet opdagen word je namelijk een week geblokkeerd. Dit wil zeggen dat je een week geen reservaties meer kan maken.

In sommige Study Spaces moet je op voorhand een plaats reserveren, dit staat aangegeven op de startpagina.

In de Study Spaces waar niet bij staat 'Op reservatie' moet je dus niet reserveren. Je kijkt dan best voor je vertrekt op het platform om zeker te zijn dat er nog plaats is.

 1. Log je in op het platform.
 2. Kies een Study Space.
 3. Bij de openingsuren kan je per dag een plek reserveren.
 4. Kom op tijd! Wanneer je 30 minuten te laat bent vervalt je reservatie.

Je kan ten vroegste drie dagen op voorhand reserveren. Het kan zijn dat er doorheen de dag plaatsen vrijkomen omdat studenten niet zijn komen opdagen. Je kan daarom ook de dag zelf een plaats reserveren via dit platform.

Klik rechtsboven op je initialen en ga naar ‘Reservaties’. Hier zie je al je reservaties en kan je indien gewenst reservaties annuleren. Om het tijdstip van je reservatie te wijzigen moet je eerst je reservatie annuleren en vervolgens een nieuwe reservatie maken.

Blacklist

Als je 3 keer niet op tijd op je reservatie bent dan kom je op de blacklist te staan. Dit wil zeggen dat je een hele week lang geen reservaties meer kan maken. Je kan wel nog gaan studeren op locaties waar geen reservatie vereist is.

DEELNEMEN ALS LOCATIE

Fijn dat je het overweegt om op jouw locatie studenten te ontvangen! Stuur een mailtje naar studyspaces@brik.be en Tessa legt je met plezier de werking uit.

Heel fijn dat je met ons meedenkt over potentiële nieuwe locaties. Stuur gerust je suggestie(s) door via mail en vergeet je contactpersoon niet te vermelden als je iemand kent binnen deze organisatie.


Geen antwoord gevonden op jouw vragen?

Contacteer ons via studyspaces@brik.be. Wij beantwoorden jouw vragen zo snel mogelijk.